Busstaxi

Busstaxi är en tjänst som erbjuds till dig som behöver transport till eller från busstationen. Observera att busstaxi inte går att boka till/från Luleå Airport. Där kan du nyttja Luleå lokaltrafik eller vanlig flygtaxi. 

Hur du reser med busstaxi

När du bokar en resa med busstaxi blir du upphämtad vid en bestämd plats och tid och kan sedan släppas av vid de centrala busstationerna i länet så att du kan fortsätta din resa därifrån. Observera att busstaxi inte går att boka till/från Luleå busstation. Där kan du istället nyttja Luleå lokaltrafik eller vanlig flygtaxi. 

Så bokar och reser du med busstaxi

För att resa med busstaxi behöver du förboka din resa genom att ringa till Länstrafikens beställningscentral på telefonnummer 0771-100 110 i vanliga fall senast 2 timmar före bussens avgång eller ankomst. Just nu byter vi bokningssystem vilket kan orska längre handläggningstider. Vi uppskattar om du bokar din tid med längre framförhållning än vanligt. 

För busstaxi gäller fast pris per person, upp till 15 km från busstationen.

Busstaxi är ett samarbete mellan Länstrafiken och ett flertal taxiföretag i Norrbotten. Är det något du undrar över, ring Länstrafikens kundservice på 0771-100 110.

Prislista

0–3 km 60 kr

3–6 km 75 kr

6–10 km 100 kr

10–15 km 155 kr

Barn under 7 år åker gratis tillsammans med betalande vuxen.


Sällskapsdjur?

Det är ej tillåtet att ta med sig sällskapsdjur på busstaxi.

Boka busstaxi