Bli fakturakund i Företagsportalen

Vi erbjuder företag, skolor och organisationer klimatsmarta tjänsteresor i appen och betalning via Företagsportalen.

Genom att resa som fakturakund i vår app slipper du krångel med kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar.  Enkelt både för den som reser och för den som administrerar fakturan.

Det kostar ingenting att ansluta sig till företagsportalen.

Registrera er i den nya företagsportalen (länk öppnas i nytt fönster)

Om en person som kör 1000 mil i tjänsten istället skulle åka kollektivt skulle koldioxidutsläppen minska med ca 2 ton per år. Det motsvarar 2 varv runt jorden i en fullsatt buss.

Varför företagskund?

  • Det kostar ingenting att ansluta sig till Företagsportalen.  

  • Ni kan se statisk över era resor.  

  • Tjänsteresor med buss gäller i hela länet och till angränsande län.

  • Arbetsgivaren bestämmer vilka medarbetare som får tillgång att använda tjänsten och kan enkelt justera för vilken summa eller tidsperiod biljetten ska gälla. 

  • Den som ska resa köper biljett i Länstrafikens app och betalar via Företagskonto. 

  • Glöm krångliga rekvisitioner, vouchers, kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar. Allt finns redovisat och samlat i Företagsportalen och faktureras månadsvis.    

Vem kan registrera sig som företagskund?

Alla som reser i tjänsten kan genom sin arbetsgivare registrera sig som kund i Företagsportalen. Efter inkommen ansökan görs en kreditbedömning av företaget. 

För att resa och betala med faktura krävs att din arbetsgivare har anslutit sig till Länstrafiken Norrbottens Företagsportal och att den som är administratör hos arbetsgivaren har lagt upp dig som godkänd användare.

Arbetsgivaren/företaget faktureras för de resor som deras anställda/godkända användare gör.

Res som fakturakund med vår app

Du reser smidigt som fakturakund med vår app där du söker och köper din biljett direkt i mobilen. Betalningen registreras via Företagsportalen och det går att lägga till syfte med resan och eventuellt egna anteckningar. Varje månad faktureras de genomförda resorna. 

Spara pengar - res hållbart

En tjänstebil kostar pengar. Genom smidiga tjänsteresor sparar ni tid och pengar. Har ni dessutom möjlighet att arbeta på distans kanske det även finns tillfälle att arbeta under restiden?

Låt bilen stå och spara både på miljön och slitaget på tjänstebilen. 

Tryggare resa

Genom att resa kollektivt minskar risken för att skadas i trafiken. 

Visste du att det är lägre risk att skadas i trafiken om du åker kollektivt jämfört med om du åker bil? Det är omkring tio gånger säkrare att resa med buss än med bil. Använd alltid säkerhetsbälte när det finns ombord. 

Jag vill veta mer om hur Företagsportalen fungerar

Vad roligt att ni vill veta mer om hur Företagsportalen fungerar. Vi kan boka ett digitalt möte där vi berättar om hur det går till att bli fakturakund. 


Mejla er förfrågan: [email protected]

Ansök att bli fakturakund

Användarguide Företagsportalen