Företagskonto

För resor i tjänsten finns redan idag företagskonto, enkelt för den som reser i tjänsten. Inom kort uppgraderas företagskonto till en företagsportal med många fler funktioner. 

Genom att resa som företagskund i vår app slipper du krångel med kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar.  Enkelt både för den som reser och för den som administrerar fakturan.

Det kostar ingenting att ansluta sig till tjänsten.

Om en person som kör 1000 mil i tjänsten istället skulle åka kollektivt skulle koldioxidutsläppen minska med ca 2 ton per år. Det motsvarar 2 varv runt jorden i en fullsatt buss.

Varför företagskund?

  • Det kostar ingenting att ansluta sig till Företagsportalen.  

  • Ni kan se statisk över era resor.  

  • Tjänsteresor med buss gäller i hela länet och till angränsande län (samt med Norrtåg på vissa produkter).   

  • Arbetsgivaren bestämmer vilka medarbetare som får tillgång att använda tjänsten och kan enkelt justera för vilken summa eller tidsperiod biljetten ska gälla. 

  • Den som ska resa köper biljett i Länstrafikens app och betalar via Företagskonto. 

  • Glöm krångliga rekvisitioner, vouchers, kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar. Allt finns redovisat och samlat i Företagsportalen och faktureras månadsvis.    

Vem kan registrera sig som företagskund?

Alla som reser i tjänsten kan genom sin arbetsgivare registrera sig som kund i Företagsportalen. Efter inkommen ansökan görs en kreditbedömning av företaget. 

För att betala med företagskonto krävs att din arbetsgivare har anslutit sig till Länstrafiken Norrbottens företagstjänst och att den som är administratör hos arbetsgivaren har lagt upp dig som godkänd användare.

Arbetsgivaren/företaget faktureras för de resor som deras anställda/godkända användare gör.

 

Busskort som företagskund?

Det allra smidigaste är att resa med vår app där du söker och köper din biljett direkt i mobilen. Betalningen registreras via ert företagskonto och det går att lägga till syfte med resan och eventuellt egna anteckningar. Varje månad faktureras de genomförda resorna. 

Har ni av någon anledning behov av ett busskort, hör av er till till oss så bokar vi in ett digitalt möte för att berätta mer om vilka sätt ni kan resa med oss. 

Mejla er förfrågan till: foretagskonto@lanstrafikennorrbotten.se

Spara pengar - res hållbart

En tjänstebil kostar pengar. Genom smidiga tjänsteresor sparar ni tid och pengar. Har ni dessutom möjlighet att arbeta på distans kanske det även finns tillfälle att arbeta under restiden?

Låt bilen stå och spara både på miljön och slitaget på tjänstebilen. 

Tryggare resa

Genom att resa kollektivt minskar risken för att skadas i trafiken. 

Visste du att det är lägre risk att skadas i trafiken om du åker kollektivt jämfört med om du åker bil? Det är omkring tio gånger säkrare att resa med buss än med bil. Använd alltid säkerhetsbälte när det finns ombord. 

Mer information