Biljett i appen - blippa mobilen

Ladda hem Länstrafikens app, se alla busstider och köp biljett.
Betala tryggt och enkelt med Swish, bankkort eller Klarna.

Köp biljetten i förväg när du väntar på bussen, men kom ihåg, aktivera inte biljetten förrän du ser bussen och är på väg att kliva ombord.

Så här köper du en mobilbiljett med appen

 1. Ladda ner mobilappen. Sök efter ”Länstrafiken i Norrbotten” i App Store eller Google Play.

 2. Köp din biljett. Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett betalkort (VISA/MasterCard), Swish eller fakturatjänsten Klarna. Du aktiverar ditt betalsätt med några få uppgifter direkt i mobilen, därefter är det enkelt att betala med bankkort eller faktura. Senast använda betalsätt sparas som förval, men det är lätt att byta vid behov. Vid köp med kortbetalning måste CVC-kod anges vid varje köptillfälle. Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till kort eller fakturatjänst innan du köper din första mobilbiljett.

 3. Res med din mobilbiljett. Biljetten får du direkt i appen och där ser du hur länge den är giltig för resa och/eller övergång. Under giltighetstiden är mobilbiljetten grönfärgad och rörlig. Om biljetten är röd är den ogiltig. Vid eventuell biljettkontroll ber personalen om att få den QR-kod, alternativt den kontrollsiffra, som finns kopplad till biljetten.

 4. Aktivering. Om du aktiverar biljetten för tidigt, kan giltighetstiden löpa ut och biljetten blir ogiltig. Aktivera inte din biljett förrän du ser bussen och är på väg att kliva ombord.

Så här köper du ett rabattkort i appen

 1. Sök mellan vilka orter du vill resa och välj önskad avgångstid.

 2. Klicka på den röda knappen “Köp biljett”.

 3. Ändra biljettyp från Enkelbiljett till Rabattkort 20 resor eller 40 resor.

 4. Dubbelkolla att du valt rätt ålderskategori. Vuxen är förvald, du ändrar genom att klicka på priset. (Du måste vid ev biljettkontroll kunna styrka din ålder med legitimation.)

 5. Vid köp över 2000 kr behöver du registrera ett konto i appen. Detta för att om du tappar din telefon kan du föra över kvarstående resor genom att logga in på app-kontot på din nya mobil.

 6. Lägg till nytt betalsätt och slutför ditt köp.

 7. Rabattkortet hittar du sen i den lilla runda biljettikonen alternativt via Huvudmenyn/Biljetter.

Så här gör du för att betala med Swish i appen

 • I samband med köp välj ”Lägg till nytt betalsätt”. (Du måste sedan tidigare ha appen Swish nedladdad till mobilen)

 • Välj ”Swish” och tryck ”Slutför köp”.

 • Swish startas med mottagare och belopp färdigskrivet. Tryck på blå knapp ”Betala”. Bank ID startas automatiskt för signering av köp.

 • Överflyttning till Länstrafikens app sker automatiskt och biljetten visas så snart betalning är slutförd.

 • Obs, aktivera inte biljetten förrän strax innan du ska kliva ombord.

 • KLART! Nu kan du swisha dig fram i kollektivtrafiken!

Ladda hem appen