Ny app och utökat biljettsamarbete

Tillsammans med Länstrafiken Jämtland, Länstrafiken Västerbotten, Din tur, Skellefteåbuss och Luleå Lokaltrafik tar vi fram ett nytt biljettsystem där målet är att göra resor med kollektivtrafiken ännu enklare. Här hittar du information om vad som är på gång under 2024.

Ny app

Länstrafiken Norrbotten har lanserat en ny app. I den nya appen kan du köpa biljetter och söka din resa precis som vanligt samt hitta avgångstider från hållplatser eller söka din närmaste hållplats.

Nytt och bra för dig som reser med den nya appen:

  • Du kan låna ut och ge bort biljetter
  • Tillsammansrabatt: Res 2-8 personer med länsbuss och få 20% rabatt på enkelpris, oavsett ålderskategori.
  • Förutom att hela Länstrafikens biljettutbud (inom länet och över länsgräns) finns att köpa kan du nu också köpa biljetter för lokaltrafiken i Boden, Gällivare, Haparanda, Kalix, Kiruna och Piteå.
  • Vid resa över länsgräns finns nu även biljetten 10 resor som ger dig 10% rabatt på enkelpris.

Appen heter ”Länstrafiken Norrbotten” via Google Play (Android) och ”Nya Länstrafiken Norrbotten” via App Store (Iphone).

Observera att biljetter som du har i den gamla appen flyttas inte över till den nya appen. Du kan använda upp dem fram till 30 april 2024, då den gamla appen upphör att fungera.

Mina sidor

Nuvarande webbshop byts ut till Mina sidor. Där kan du enkelt administrera dina samt familjens biljetter samt låna ut eller ge bort biljetter till andra registrerade användare.

Nya resekort

Under 2024 kommer vi att byta ut de nuvarande rosa resekorten. Har du inte idag ett plastkort rekommenderar vi dig att resa med vår app för att slippa byta ditt kort när det blir dags för det.  

Har du inte möjlighet att använda vår app, ingen fara, det går ännu att resa på våra befintliga busskort men tänk på att inte ladda kortet med fler resor än vad du behöver eftersom vi står inför ett kortbyte under 2024.

Företagsportalen

För resor i tjänsten finns redan idag företagskonto, enkelt för den som reser i tjänsten. Under början av 2024 uppgraderas företagskonto till en företagsportal med många fler funktioner. 

Genom att resa som företagskund i vår app slipper du krångel med kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar.  Enkelt både för den som reser och för den som adminstrerar fakturan.

Det kostar ingenting att ansluta sig till tjänsten.

Varför ska jag vara fakturakund?

  • Det kostar ingenting att ansluta sig till Företagsportalen.  
  • Ni kan se statisk över era resor.  
  • Tjänsteresor med buss gäller i hela länet och till angränsande län (samt med Norrtåg på vissa produkter).   
  • Arbetsgivaren bestämmer vilka medarbetare som får tillgång att använda tjänsten och kan enkelt justera för vilken summa eller tidsperiod biljetten ska gälla. 
  • Den som ska resa köper biljett i Länstrafikens app och betalning sker via Företagsportalen.
  • Glöm krångliga rekvisitioner, vouchers, kvittoinlämningar med tjänsteanteckningar. Allt finns redovisat och samlat i Företagsportalen och faktureras månadsvis.    

Vem kan ansluta sig till Företagsportalen?

Alla som reser i tjänsten kan genom sin arbetsgivare registrera sig som kund i Företagsportalen. Efter inkommen ansökan görs en kreditbedömning av företaget. 

För att resa och betala med faktura krävs att din arbetsgivare har anslutit sig till Länstrafiken Norrbottens Företagsportal och att den som är administratör hos arbetsgivaren har lagt upp dig som godkänd användare.

Arbetsgivaren/företaget faktureras för de resor som deras anställda/godkända användare gör.

Skolportalen

Under 2024 lanserar vi en Skolportal där kommunen/skolan enkelt administrerer alla skolbiljetter och eleven kan välja mellan att ha sin skolbiljett i appen eller på ett resekort.

Reskassan upphör

I det uppgraderade biljettsystemet kommer inte betalsättet reskassa att finnas kvar och därför kommer vi stegvis avveckla reskassan.

Töm din reskassa

Du kan ladda din reskassa med valfritt antal kronor mellan 1–300 kr. Ladda med det antal kronor som återstår för till exempel en enkelbiljett. När du rest upp din reskassa, spara kortet men fyll inte på det med reskassa igen utan använd andra alternativ i stället. Du kan spara kortet ifall du inte vill ha dina resor i den nya appen, utan i stället vill byta in det mot ett nytt vid kortbytet under 2024.

När vi lanserat vår nya Företagsportal kommer vi helt stänga av möjligheten att fylla på reskassa. Därför är det viktigt att du använder upp den redan nu. 

FAQ